Postup:
Na masti opražíme očistené šampiňóny, ktoré sme nadrobno nakrájali. Pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a nadrobno nasekanú cibuľu. Jemne opražíme, poprášime múkou, opäť opražíme, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Zjemníme smotanou, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a posolíme.
16. apr 2008 o 14:14
Páči sa: 0x
Prečítané: 276x
Šampiňónová polievka
Suroviny: 300 g šampiňónov,250 ml smotany,100 g koreňovej zeleniny,1 malá cibuľa,40 g hladkej múky,40 g masti,1000 ml vývaru z kostí,mletý muškátový oriešok,zelená petržlenová vňať,soľ.
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(0)