Božena Bardyova
Rýchla zeleninová polievka
Suroviny: 2 nožičky klobásy alebo párkov,1 balíček mrazenej mladej fazuľky,1500 ml čistého mäsového vývaru (vody),1 lyžica oleja,5 zemiakov uvarených v šupke,petržlenová vňať,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: 2 nožičky klobásy alebo párkov,1 balíček mrazenej mladej fazuľky,1500 ml čistého mäsového vývaru (vody),1 lyžica oleja,5 zemiakov uvarených v šupke,petržlenová vňať,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: 200 g zemiakov,4 strúčiky cesnaku,mäsový vývar (instant),1 lyžica masti (masla),pažítka,1 čajová lyžička mletej červenej papriky,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: 4 strúčiky cesnaku,1 až 4 vajcia,4 plátky bieleho chleba,100 ml oleja,strúhanka,1000 ml mäsového vývaru,1 lyžica mletej červenej papriky.
Suroviny: 300 g šampiňónov,250 ml smotany,100 g koreňovej zeleniny,1 malá cibuľa,40 g hladkej múky,40 g masti,1000 ml vývaru z kostí,mletý muškátový oriešok,zelená petržlenová vňať,soľ.
Suroviny: 400 g čerstvých húb,200 ml smotany,1 žĺtok,100 g zeleru,100 g mrkvy,1 cibuľa,40 g masti,30 g hladkej múky,100 g uvarených rezancov,1200 ml hydinového vývaru,zelená petržlenová vňať,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: Hladká múka,bobový list,soľ,sušené hríby,zemiaky,nesladené kondenzované mlieko Salko (alebo sladká smotana),ocot,cesnak,citrónová šťava.
Suroviny: 800 g húb,2 cibule,2 strúčiky cesnaku,30 g hladkej múky,50 g masti,mäsový vývar,rasca,mletá červená paprika,soľ.
Suroviny: 400 g čerstvých húb,2 cibule,1 lyžica paradajkového pretlaku,40 g masti,mäsový vývar,1 čajová lyžička mletej červenej papriky,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: 400 g čerstvých húb,50 g masti,150 g zemiakov,1 cibuľa,40 g hladkej múky,1200 ml mäsového vývaru (instant),zelená petržlenová vňať,mletá rasca,majorán,zelená petržlenová vňať,soľ.
Suroviny: 200 ml kyslej smotany,100 g masla,300 g húb,300 g pohánky,1 lyžica múky,mleté čierne korenie,soľ.
Suroviny: sušené huby,3 zemiaky,gombasecká alebo maďarská klobása,fazuľa,údené koleno,2 cibule,10 klinčekov,vegeta,feferónka,soľ,mrkva,sušené slivky,slepačí bujón,šľahačková smotana,múka,koňak
8 cukiet - 2 cibule - 50 g masla - 100 g mozzarely - soľ a korenie
1 kg cukety - 1 šálka múky - 1 balíček droždia - 5 vajec - soľ a korenie
500 g múky - 70 g masla - 40 g cukru - 4 vajcia - 1 polievková lyžica koňaku - soľ - 1,5 litra oleja
570 g zemiakov - 110 g masla - 2 žĺtky - soľ a korenie. Vaječná poleva: rozšľahajte vajíčko s 1 polievkovou lyžicou oleja, soľou a korením
450 g studených popučených zemiakov - 1 čajová lyžička kvasníc - 1 vajce - 50 g múky - 50 g nakrájanej cibule - soľ a korenie
1 žĺtok - 1 polievková lyžica horčice - 1 polievková lyžica octu - 0,5 litra oleja - soľ a mleté čierne korenie